Robert Jan Bouwmeester

Robert Jan Bouwmeester is geboren en getogen in Noordwijk. Nadat hij de lagere school in Noordwijk en de middelbare school in Noordwijkerhout had bezocht is hij begonnen aan een studie politieke wetenschappen aan de Leidse universiteit. Tijdens deze studie heeft hij de overstap gemaakt naar een betaalde studie en baan bij de overheid; en meer in het bijzonder de Belastingdienst. Hier heeft hij 25 jaar gewerkt en verschillende interne opleidingen doorlopen. Hij is begonnen met de controleursopleiding met de specialisatie omzetbelasting. Hij heeft hieraan nog de specialisatie-opleidingen vennootschapbelasting, loonheffingen en formeel belastingrecht en actuarieel deskundige toegevoegd. Deze laatste opleiding is gevolgd bij het Actuarieel Genootschap.

Om meer kennis te verkrijgen is Robert Jan Bouwmeester in 1994 gestart met een avondstudie Fiscaal Recht aan de Katholieke Universiteit Brabant. Naast deze studie is hij bij dezelfde universiteit in 1995 ook begonnen met de Civielrechtelijke rechtenstudie. In 1998 is hij afgestudeerd in zowel het Fiscale recht als het Civiele Recht met als specialisatie het strafrecht.

In 2011 heeft Robert Jan de overstap gemaakt van de Belastingdienst naar de advocatuur en is hij als ondernemer toegetreden tot het kantoor van Kom Advocaten en Mediators. Als advocaat heeft hij inmiddels diverse specialisaties gevolgd waaronder een opleiding in het familierecht, in het insolventierecht en in het arbeidsrecht. In 2018 heeft hij de specialisatieopleiding “Leergang arbeidsrecht” afgerond bij de Academie voor de Rechtspraktijk.
Als zelfstandig ondernemer kan hij zich goed inleven in alle voorkomende problemen die elke ondernemer in de dagelijkse praktijk meemaakt.

Robert Jan is een enthousiaste bezoeker van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging en hier heeft bij zijn toetreden tot het ondernemersgilde ook een speech en presentatie gehouden over het belang van vertegenwoordiging door een advocaat in het fiscale recht.

Aandachtsgebieden

 • Arbeidsrecht
 • Familierecht
 • Civiele Procespraktijk
 • Bestuursrecht
  • Belastingrecht
  • Sociale Verzekeringenrecht

mr. R.J. Bouwmeester heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • algemene praktijk;
 • personen- en familierecht;
 • arbeidsrecht;
 • strafrecht;

deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen
Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA)

In zijn vrije tijd is Robert Jan een fervent sporter. Duiken, zeilen en skien staan dan boven aan de lijst. Het weekeinde is meestal gevuld met Hockey. Robert Jan is voorzitter van de arbitragecommissie van de Noordwijkse Hockey Club; opleider en leercoach van nieuwe scheidsrechters en Bondsscheidsrechter in het district Noord-Holland.

Wilt u meer informatie of heeft u advies nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak een afspraak