REINJA OTTENS

Reinja Ottens

advocaat en mediator

Reinja Ottens studeerde in 1987 civielrechtelijk af aan de universiteit van Leiden. Haar carrière begon bij de Nationale investeringsbank, nu NIBC, in Den Haag. In 1994 is zij beëdigd als advocaat. Zij heeft als specialisatie familierecht en heeft daarbij de opleiding tot mediator afgerond. Ook heeft zij een specialisatieopleiding erfrecht afgerond. Zij is behalve advocaat thans MfN-registermediator met een specialisatie in het familierecht.

Reinja Ottens maakt vanaf 2001 deel uit van KOM Advocaten en Mediators en heeft een ruime ervaring als advocaat en als mediator. In de loop van de jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het familierecht en het erfrecht. Zij treedt  veelvuldig op als mediator in het familierecht en daarbuiten. Een van haar drijfveren in haar werk is het vinden van duurzame oplossingen voor geschillen waarin mensen zijn terechtgekomen. Zij houdt van een no-nonsens aanpak. In het ene geval houdt dit in dat via mediation afspraken gemaakt worden voor de toekomst en in het andere geval houdt dat in dat er wordt geprocedeerd.

Zeker in het familierecht vindt zij het belangrijk dat kinderen niet in de knel raken tijdens een conflict tussen de ouders. Zij heeft oog voor de emotionele aspecten tijdens een conflict maar zal zeker de zakelijke belangen niet uit het oog verliezen. Zij werkt graag met cijfers, zodat uw zakelijk belang bij haar in goede handen is.

Haar aandachtsgebieden zijn

  • mediation
  • echtscheiding
  • alimentatiezaken
  • boedelscheidingen
  • zaken rond omgang en gezag
  • overige zaken in het personen en familierecht
  • erfrecht
  • burenrecht

Mr. Reinja Ottens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • personen- en familierecht (inclusief mediation);
  • erfrecht;

deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

In haar vrije tijd is Reinja Ottens tenorsaxofonist in een Haagse Bigband. Ook fietst zij graag dwars door heel Europa.

Lidmaatschappen

Reinja Ottens is gecertificeerd mediator van de MFN. Zij wordt regelmatig door de rechtbank benoemd als mediator.

Reinja Ottens is lid van de specialistenvereniging in het familierecht vFAS.

Reinja Ottens is lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland, VEAN.

Wilt u meer informatie of heeft u advies nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak een afspraak